URGENT

17 estudiants de PLF afronten des d’avui la selectivitat

Compartiu aquesta història

 

Els estudiants de batxillerat de l’IES de la Font del Ferro de PLF que volen accedir a estudis superior han començat aquest matí les proves d’accés a la universitat, les PAU, que duraran fins dijous. Els exàmens es divideixen en dues fases: una de general amb cinc exàmens obligatoris i una d’específica, que és voluntària tant per als que han cursat batxillerat com per als que provenen de cicles formatius.

El primer examen que han fet els alumnes ha estat el de Llengua castellana i literatura, seguit del de Llengua catalana i literatura i després, segons la via que hagin estudiat, s’examinaran de Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Ciències de la terra i medi ambient. A la tarda, els exàmens corresponen a la Literatura catalana o Dibuix Tècnic. Un dels estudiants de PLF que avui s’examinen a Canet, l’Aleix Asuar, explica que afrontaven el primer examen amb nervis, però que després de veure com es desenvolupen les proves, estan més relaxats.

Demà hi haurà els exàmens d’Història, filosofia, Llengua estrangera, Matemàtiques o Literatura castellana entre d’altres.

Dijous, l’últim dia d’exàmens, es faran les proves de Geografia, Física, Biologia, Economia d’empresa o Química segons les modalitats de batxillerat.

La selectivitat compta un 40% de la nota final que serà la que marcarà l’accés a la universitat. Una nota que es combinarà amb l’expedient acadèmic de batxillerat, com explica el mateix Aleix Asuar, que destaca, doncs, la importància d’aquestes 3 jornades d’exàmens.

Els estudiants podran conèixer les notes a partir del 28 de juny a Internet i l’1 de juliol podran recollir la documentació al seu centre de secundària.

Aquest any és el 4t que alumnes de l’IES de PLF fan selectivitat. En aquests anys 57 alumnes de l’institut s’han presentat a les proves.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics