La Federació d’ADF del Maresme ha format a 76 voluntaris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Una de les actuacions fonamentals de la Federació ADF del Maresme i sud-oest del Vallès Oriental és la formació del seu voluntariat.

Enguany l’entitat del Maresme a continuat realitzant el programa de formació Maresme Aprèn 2014, amb els cursos “Bàsic ADF”, on s’ha format als voluntaris i voluntàries en l’actuació davant del foc forestal, el seguiment dels protocols d’emergències ADF, la cartografia i orientació i l’ús de la ràdio.

L’entitat també s’ha realitzat el curs “Bàsic d’eines Manuals” per a la prevenció d’incendis forestals, per aprendre l’ús i manteniment de motoserres i desbrossadores.

Es tracta d’una formació bàsica pels voluntaris que participen de les tasques habituals de les ADF als boscos tant en la prevenció com en l’extinció d’incendis forestals.

L’entitat denuncia que aquesta formació s’ha pogut dur a terme tot i que les retallades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat, han deixat a “0” els ajuts a les Federacions.

La Federació del Maresme agrupa a les 10 ADF que actuen a la Serralada Litoral entre les comarques del Maresme i el Vallès Oriental. En total, 36 municipis, 40.000 hectàrees forestals i gairebé 500 voluntaris amb la missió de protegir i millorar la natura i la prevenció dels incendis forestals.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics