URGENT

Malgrat intensifica la vigilància contra els grafits

Compartiu aquesta història

 

Des dels últims mesos el nombre de pintades a les façanes de comerços i habitatges de Malgrat ha augmentat de forma preocupant. Tan és així que la policia local de Malgrat ha decidit intensificar la vigilància per lluitar contra els grafits.

Molts particulars, i també les persianes i parets de comerços locals han hagut de netejar les nombroses pintades que han patit. En alguns casos, un cop netejat els grafits, han tornat a aparèixer.

Per evitar aquestes molèsties, els agents han augmentat el patrullatge tant de paisà com uniformats amb la intenció d’enxampar, però també persuadir als autors d’aquestes pintades.

Segons dades de la policia local en els últims 4 anys s’han rebut 67 denúncies relacionades amb aquest tipus d’accions contra l’ordenança de civisme i convivència.

La mateixa ordenança tipifica de greu o molt greu fer pintades en zones visibles des de la via pública. Això implicaria sancions que oscil•len entre els 200 i els 600 segons la normativa.

Paral.lelament l’Ajuntament va iniciar fa unes setmanes una campanya de neteja l’espai urbà de pintades. Aquesta neteja inclou monuments i edificis municipals i catalogats, senyals de trànsit, vehicles, parades o marquesines, així com mobiliari urbà de tota classe i elements de carrers, o dels parcs i jardins públics.

La campanya, però, no es limita a la neteja dels grafits, sinó que inclou un treball pedagògic amb els joves de la localitat amb xerrades i tallers amb la finalitat d’aconseguir un espai públic millor.

La intensió és evitar aquestes pintades a partir d’uns projectes educatius i divulgatius per dissuadir als joves de fer grafits a l’espai públic.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics