Projecte fotogràfic sobre els joves blanencs nascuts a l’estranger

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La setmana passada es va inaugurar una exposició i es va presentar un llibre de l’historiador blanenc Aitor Roger, que ha fotografiat una setantena de joves de la localitat, d’entre 18 i 30 anys, que provenen del Marroc, Gàmbia, Romania, Rússia i Argentina, entre d’altres països

La Casa Saladrigas va ser l’espai on es va fer la presentació del llibre, i a més és on s’allotja l’exposició fotogràfica “Els nous blanencs. Joves i immigració”, que es podrà visitar fins el 9 de març.

De fet el llibre s’ha editat sobre aquesta mateixa exposició, amb textos i fotografies de l’historiador blanenc Aitor Roger.

 

La presentació del llibre va anar a càrrec d’Èric Bertran, sotsdirector de la Fundació Nous Catalans. Bertran, que també ha escrit el pròleg del llibre, va destacar que la cohesió i el sentiment de pertinença no es crea d’un dia per l’altre, i que per fer-ho cal treballar-hi cada dia.

 

La mostra Els nous blanencs. Joves i immigració vol ser més que una exposició fotogràfica que recull un centenar de retrats en blanc i negre. Segons l’autor , a través de les fotografies i de l’edició del llibre es vol donar a conèixer la realitat dels joves que viuen a Blanes, però que han nascut a l’estranger.

En total hi ha fotografies de 67 joves d’edats compreses entre els 18 i la 30a d’anys. Els seus protagonistes han nascut als països que actualment tenen més presència a Blanes, bàsicament del Marroc, Gàmbia, Romania, Senegal, però també de l’Argentina, Itàlia, Rússia, Uruguai, Colòmbia i la República Dominicana. A través d’aquests joves, es pot conèixer una part de la realitat juvenil blanenca completada amb dades recollides en entrevistes personals i els registres estadístics oficials del municipi.

Un dels objectius de l’autor era descobrir d’una manera didàctica però artística una radiografia d’aquest segment de joves blanencs nouvinguts.

Blanes és una ciutat de gairebé 40.000 habitants, on més de 7.000 han nascut a l’estranger.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics