Anul•len la venda d’accions de Bankia a una àvia de 82 anys per part del seu gendre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Un jutjat de primera instància de Blanes ha anul•lat l’adquisició d’accions per part d’una anciana de 82 anys que va actuar assessorada pel seu gendre, treballador primer de Caixa Laietana i, posteriorment, de Bankia.

En la sentència, el jutge de Blanes declara la falta de diligència del banc al donar-li la informació a la clienta sobre el producte que adquiria tant en una compra d’obligacions subordinades com en una de participacions preferents i en la d’accions l’any 2011.

Les operacions van tenir lloc amb Caixa Laietana i amb Bankia, després de la unió de les dues entitats bancàries. Es dóna el cas que la compra d’accions es va fer mentre l’anciana es veia afectada per un ictus.

De fet el gendre de la víctima va arribar a omplir per ella un test de conveniència i idoneïtat de l’adquisició, segons va reconèixer durant el judici. D’aquesta manera, la sentència considera acreditada una “absoluta falta de compliment” dels deures d’informació davant un client i entén que aquest creia adquirir productes “sense risc associat”. Aquesta “falta de diligència” porta el jutge a declarar la nul•litat d’aquests contractes subscrits per un valor total de gairebé 56.000 euros i imposa a la part demandada les costes del judici.

Segons el Col•lectiu Ronda, aquesta sentència és la primera a Catalunya que anul•la l’adquisició d’accions de Bankia per considerar provada la seva falta de consentiment a l’operació.

Els responsables de Bankia, de moment, estan analitzant el contingut de la sentència i no s’han pronunciat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics