URGENT

Detenen a Tordera un grup que robava cable de telèfon de les urbanitzacions

Compartiu aquesta història

 

Des de mitjans de febrer, entre els pobles que van rebre la visita d’aquests lladres hi ha Maçanet, Massanes, Hostalric o Santa Coloma de Farners, ja que bàsicament actuaven a la comarca de la Selva. El grup, format per dues dones i tres homes, actuava aprofitant la foscor de la nit i escollia trams de línia situats a zones boscoses. Se n’enduien entre 200 i 250 metres cada vegada, per poder-los transportar més fàcilment amb el seu vehicle.

En total, se li imputen fins a nou robatoris, que han suposat un perjudici econòmic de més de 44.000 euros a les companyies telefòniques. Segons la policia, arran d’aquests robatoris, més de 1.000 clients de la comarca de la Selva van quedar-se sense telèfon.

Els mossos van començar a investigar al febrer aquests robatoris fins que la setmana passada van poder atrapar el grup que els cometia a Tordera. Es tracta de dues dones i tres homes, d’entre els 25 i els 41 anys, i de nacionalitats espanyola, boliviana i marroquina.

Els agents creuen que, mentre uns es dedicaven a enfilar-se als pals de telèfon i tallar la línia, un altre feia vigilància per la zona per evitar que els descobrissin.

En total, se’ls acusa dels delictes de danys, furts, desordres públics (pel perjudici que van causar amb els robatoris) i pertinença a grup criminal (perquè la banda estava molt ben organitzada i cadascú tenia un rol assumit).

Els detinguts, dels quals dos tenen antecedents, van passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció d’Arenys de Mar. Després de prendre’ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics