URGENT

El projecte de prolongació de l’autopista fins a Lloret es presentarà a la tardor

Compartiu aquesta història

Passat l’estiu es donarà a conèixer el projecte per prolongar l’autopista del Maresme amb un nou tram entre Blanes i Lloret de Mar.

Segons han explicat fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, la redacció s’ha endarrerit una mica perquè s’hi han introduït “modificacions tècniques”.

Aquest retard també obligarà a començar les obres a principi del 2015, uns mesos més tard del que s’havia previst inicialment, però es manté la idea d’acabar-les i inaugurar-les el 2016.

En aquest sentit, al setembre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar que havia aconseguit desencallar aquesta obra, tan reivindicada al territori, ja que es considera una obra estratègica per al turisme i els veïns d’aquesta zona.

Llavors el conseller ja va explicar que aquest nou tram, que unirà l’actual final de la via amb la zona de les alegries de Lloret, serà d’un únic carril per sentit i que tindrà un cost de 60 milions. Una despesa que assumirà Abertis, tot i que aquest nou tram de 13 quilòmetres serà gratuït per als usuaris.

Pel que fa al calendari previst, el conseller va parlar llavors de començar les obres aquest 2014 per acabar-les abans de finals de legislatura; és a dir, el 2016.

Tot i el retard en la redacció del projecte, que es preveia enllestir a l’abril, la Generalitat confia, inaugurar el tram el 2016.

La prolongació de l’autopista de la costa permetrà més fluïdesa de trànsit a la zona. Fins ara, la via acaba a Tordera, on connecta amb la carretera de Blanes. Per arribar a Lloret, s’ha d’anar a Blanes i creuar tot el municipi per la GI-682, fet que provoca importants retencions alguns dies d’estiu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics