URGENT

Rueda presentarà demà la seva candidatura per dirigir el PSC

Compartiu aquesta història

El regidor oferirà demà dimarts una conferència de premsa en la que presentarà la seva candidatura a 1r secretari del PSC de forma oficial.

Divendres aquesta emissora avançava la intenció de l’actual regidor de PLF de postular-se com a líder dels socialistes catalans.

Rueda, que és regidor a l’Ajuntament de PLF des del 2007, vol recuperar la pluralitat de sensibilitats dins el partit, respectant els valors socialistes i el propi partit.

Rueda explica que vol reestructurar els òrgans interns i jeràrquics del PSC, però traslladant el poder a les bases i militants .

Sobre el tema nacional i de la consulta, un dels problemes endèmics del PSC en els últims anys, Rueda considera que cal arraconar l’ambigüitat amb la que s’han mogut els socialistes en els temes nacionals, però també contra les retallades i les estratègies socioeconòmiques. Creu que aquesta indefinició ha restat credibilitat social al partit.

Una altra de les claus a les que apunta Rueda per reflotar el socialisme és canviar l’enfocament per fer-lo més proper al ciutadà. Aposta pels municipis i creu que el municipalisme pot millorar l’organització del partit.

De fet Rueda utilitza l’eslògan #socComTu, per evidenciar la voluntat de créixer des de les bases.

Per optar a la primera secretaria, Rueda necessita 2000 avals de militants. Ho considera un repte per a un polític local, amb poc suport de l’aparell i amb manca de recursos per competir amb els possibles candidats.

Si ningú ho fa abans, Rueda serà el primer candidat oficial a dirigir el PSC després que l’alcaldessa de Sta. Coloma, Núria Parlon fes un pas enrere ahir i descartes postular-se per substituir a Pere Navarro, que va renunciar a liderar el partit la setmana passada.

Si no hi ha canvis, el proper dia 13 de juliol es farà el congrés del PSC que haurà d’escollir el nou líder del partit.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics