L’Ajuntament de Blanes emetrà els plens en directe per internet

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Govern de la població veïna està cercant un equip de gravació per registrar els plens de l’Ajuntament i retransmetre’ls per la xarxa virtual.

D’aquesta manera, el consistori busca apropar els ciutadans a les sessions plenàries. I fins i tot es crearà una “videoacta” on es recollirà el més interessant del ple en format resum, substituint fins i tot el paper que després han d’elaborar els funcionaris.

Quan el sistema comenci a funcionar, les sessions es podran seguir en directe per internet, segurament mitjançant la plana web de l’Ajuntament, i després el web guardaria els arxius per a poder-los ser visionats quan els internautes ho desitgin.

El que encara resta en l’aire és si el torn de precs i preguntes dels assistents també és registrarà o no, ja que actualment no es deixa constància a les actes del que puguin suggerir els veïns. De totes maneres, el Govern té la intenció de registrar també aquesta part per ampliar l’arxiu videogràfic del ple.

L’equip tècnic constaria de tres càmeres, que serien similars a les d’una entitat bancària, i estarien fixades a les partes de la sala de plens. Després mitjançant un ordinador, el tècnic aniria seleccionant el pla més interessant . De fet, la idea seria obtenir una bona qualitat d’imatge i registrar els polítics sempre de cara.

L’Ajuntament calcula que com a molt se gastarà 32.000 euros per comprar l’equip de gravació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics