Molts ajuntaments catalans fan plens extraordinaris de suport a la consulta del 9N

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Gran part dels ajuntaments catalans faran arribar a Madrid, a Brussel•les i a l’ONU el seu suport a la consulta del 9-N. Ho faran després de convocar en la majoria de municipis catalans un ple extraordinari aquest dilluns per votar una moció de suport a la consulta i de compromís per posar les eines per fer-la possible.

La convocatòria la va fer l’Associació de Municipis per la Independència. Mentrestant, l’Associació Catalana de Municipis també impulsa una moció en aquest sentit entre els consistoris catalans.

A PLF no es farà cap ple extraordinari, però sí que ERC, CiU i ICV de forma conjunta han presentat la moció de suport a la consulta per tal de ser tractada en el proper ple ordinari del nostre ajuntament, que d’entrada es preveia per aquest divendres, però que el govern ha demanat endarrerir una setmana. Un canvi de data que no agradaria als signants de la moció que podrien demanar un ple extraordinari per tractar aquesta moció.

Una cosa similar passarà a Tordera, on dijous hi ha ple ordinari i es preveu que s’aprovarà aquesta moció dins la sessió habitual de finals de mes.

Blanes tampoc té previst fer un ple especial. De fet la ciutat celebra ple ordinari també aquest dijous i no es descarta que es pugui tractar la moció en aquesta sessió.

A Malgrat, l’oposició (que suma majoria) ha demanat la seva convocatòria i serà aviat, però no avui dilluns.

En canvi Ajuntaments com Calella sí han convocat una sessió plenària per avui per tal de tractar aquesta moció de suport a la consulta.

Per a l’alcaldessa de Calella i senadora a Madrid per CiU, Montserrat Candini, es tracta que els ajuntaments es sumin a lareivindicació dels participants de la V de l’11 de setembre per mostrar la fortalesa de la voluntat democràtica.

Candini afirma que a Madrid estan neguitosos d’aquesta fortalesa dels catalans en pro de la consulta del novembre.

Ajuntaments com el de BCN i d’altres capital comarcals ja han convocat el seu plenari per avui al vespre. Tot apunta que les diputacions provincials també s’hi sumaran. Un cop aprovades les mocions, es faran arribar al president de la Generalitat, a les institucions espanyoles i a les internacionals per fer palès el compromís dels consistoris per a la celebració de la consulta del 9 N.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics