PLF començarà a separar l’orgànica a mitjans de novembre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El nostre municipi ja té data per començar a recollir de forma separada la fracció orgànica de la resta d’escombraries de rebuig.

Des de fa anys els municipis catalans de més de 5 mil habitants estan obligats a recollir l’orgànica de forma diferenciada de la resta de matèries. PLF, a l’igual que Malgrat, Sta. Susanna i Pineda no van començar a fer-ho en el seu moment per manca d’infraestructura. La Generalitat es va comprometre a arranjar aquests problemes i un cop fet, aquests municipis hauran de començar a recollir l’orgànica en les properes setmanes.

De fet mentre aquesta separació no es fa, aquests municipis han de pagar una penalització per cada tona de rebuig sense separar la matèria orgànica. Una penalització de 20€ per cada tona de rebuig.

PLF pretén començar el mes de novembre amb una campanya de conscienciació i d’explicació del funcionament d’aquesta recollida, amb la intenció que durant la segona meitat del mes es pugui començar a separar la fracció orgànica.

Amb la introducció d’aquesta nova fracció a PLF es passarà a tractar de forma separada tant els envasos, el paper i cartró, el vidre, l’orgànica i el rebuig.

Aquesta emissora ja va avançar fa un any que l’Ajuntament descartava fer una recollida porta a porta de l’orgànica com es fa en altres municipis, i només preveu la recollida en contenidors especials repartits en diferents punts del poble i identificats amb el color marró.

Tenint en compte que la separació de l’orgànica representarà una disminució del rebuig, el consistori preveu que la recollida d’aquest última fracció no es faci a diari, com fins ara, sinó que es faci amb menys freqüència.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics