Blanes preveu rebaixar el seu endeutament per sota del topall màxim

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres al migdia l’Ajuntament de Blanes va celebrar la seva primera audiència pública per parlar i respondre preguntes sobre aspectes relacionats amb l’economia del consistori. D’una banda es van tractar les ordenances municipals i la salut econòmica de l’Ajuntament, i de l’altra banda sobre el projecte de pressupostos per al 2015.

El Pla d’Ajustament Econòmic, la taxa d’aigües, el nivell d’endeutament municipal, les partides del pressupost, els ajuts socials, la possibilitat que es puguin ocupar els pisos buits amb lloguers socials, l’eficiència de la gestió pública enfront la privada, han estat les principals qüestions que s’han tractat durant de la sessió, a demanda del públic assistent.

El consistori va xifrar els ingressos per l’any que ve en prop de 46 milions d’€ i unes despeses un pèl inferiors de cara als pressupostos vinents. La partida d’inversions serà de menys d’1 milió d’€.

Més de la meitat d’aquests diners seran destinats a obres de clavegueram, i uns 125 mil € per a la modernització informàtica. Pel que fa a les despeses ordinàries, la partida més destacada es destina a Béns i Serveis, que s’emporta la meitat dels recursos i el capítol de personal, que representa el 28%.

Durant las sessió es va parlar també de l’evolució de l’endeutament que s’ha projectat per a l’any vinent. En aquest sentit, es va informar que si les previsions es compleixen, el consistori blanenc aconseguirà situar-se per sota del topall màxim permès d’endeutament, fins arribar al 65.4% del seu pressupost ordinari. Actualment el consistori té un deute per sobre del 75%, que és el màxim permés des de fa uns anys. Fins que no es rebaixi per sota d’aquesta xifra, Blanes no podrà accedir als crèdits bancaris. De fet si es compleix aquesta previsió, l’Ajuntament de Blanes podrà tornar a demanar crèdit de fins a 4 milions a partir del 2016, si així es creu necessari.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics