Torna a augmentar el nombre d’accidents laborals al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Aquest 2014 s’ha trencat la tendència a la baixa dels accidents laborals que recollien les estadístiques d’anys anteriors a la nostra comarca. Ho diu l’informe de sinistralitat laboral del tercer trimestre de l’any, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, que corrobora la tendència dels trimestres anteriors. El nombre de sinistres en el lloc de treball creix al Maresme. En concret, entre els mesos de juliol, agost i setembre es van registrar 700 accidents laborals.

La xifra total de sinistres a la feina va augmentar percentualment el darrer trimestre en un 1,74%. La comparativa interanual encara és més significativa ja que l’augment s’enfila als 11.64%

Encara hi ha, però, més dades negatives: un treballador va perdre la vida i es va duplicar el nombre de ferits de pronòstic greu.

Analitzant l’evolució de la sinistralitat per sectors, només es detecta una reducció trimestral del nombre d’accidents en el cas de la indústria. La resta han experimentat augments aquest 3r trimestre del 2014.

A banda de les dades relatives, la fórmula que s’aplica per poder fer una comparativa territorial és l’anomenat Índex d’Incidència. Aquest valor s’obté de posar en relació el nombre d’accidents per cada 100.000 afiliats al Règim General de la Seguretat Social.

Aplicant aquesta fòrmula, a l’Índex d’Incidència del Maresme també es detecta un increment respecte als trimestres anteriors, una tendència que contrasta amb la provincial i amb la catalana que han registrat una davallada. L’Índex d’Incidència del Maresme es situa en 846,68 accidents laborals amb resultat de baixa per cada 100.000 afiliats, un valor superior al provincial (726,38 / 100.000) i al català (784,58 / 100.000).

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics