Esquerra vol que la ciutadania decideixi el destí de part del pressupost municipal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En aquests dies el govern municipal està ultimant els detalls de l’últim pressupost municipal del mandat. Per això ha mantingut reunions amb els grups de l’oposició per acabar de perfilar el document final i buscar suports.

En aquest sentit, el govern s’ha reunit un parell de cops amb ERC. Fruit d’aquestes trobades, els republicans han elaborat un document de propostes per tal que el govern valori si incloure-les a la proposta final.

Més enllà de les actuacions concretes que es plantegen, els republicans proposen que els propis ciutadans decideixin el destí d’una partida del pressupost municipal.

Els republicans no determinen la quantia d’aquesta partida, però sí expliquen que es destinarien a projectes als diversos barris i urbanitzacions. Creuen que un nou model de gestió municipal cal que introdueixi l’opinió dels ciutadans. Diu Francesc Alemany que es tracta de fer coresponsable a la ciutadania de la presa de decisions i fer créixer la  participació ciutadana.

Dins l’apartat de propostes concretes, ERC demana un estudi de l’estat dels carrers del municipi per detectar les necessitats de les vies. També volen un augment de la partida destinada als arranjaments de carrers i a eliminar les barreres arquitectòniques, així com soterrar els contenidors, millorar l’enllumenat i el manteniment de  parcs centrals del poble i els barris.

Més enllà de les millores físiques, també reclamen un pla de mobilitat que determini les direccions  i les zones d’aparcament.

Segons Alemany, es tracta de fer les petites actuacions amb la intenció de millorar la imatge de PLF i crear una marca pròpia que promogui l’arribada de visitants que revitalitzin l’economia local.

En el seu escrit  també demanen una millor connexió wifi, més beques de matrícula universitària, un local social a Mas Reixach i que es compri una carpa per ales entitats i associacions puguin fer activitats en cas de pluja

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics