URGENT

Blanes rehabilitarà la biblioteca per evitar humitats i actes vandàlics

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament ja ha aprovat un projecte per millorar i rehabilitar la biblioteca comarcal, un equipament que en els últims temps ha tingut problemes de filtracions d’aigua o de despreniments de peces a la façana, entre altres. A més, s’ha detectat la necessitat d’incorporar un tancat en un dels espais exteriors per evitar l’acumulació de deixalles i actes vandàlics.

Les filtracions d’aigües ja van obligar a fer una actuació puntual a la coberta per impermeabilitzar un canal de recollida d’aigües. Tot i això han aparegut més zones conflictives per on s’escola l’aigua a l’interior de la biblioteca causant desperfectes a l’interior de l’equipament.

L’actuació prevista, que costarà uns 54 mil€ té 3 parts. La primera part serà la coberta que presenta esquerdes i problemes en diferents juntes que originen humitats i filtracions d’aigua a l’interior de l’edifici. En aquest cas, les actuacions consistiran a assegurar que els sistemes canalitzen tota l’aigua a la coberta col•locant nous elements com reposició de silicones, refer la llosa de formigó i fins i tot s’instal•larà un control anti-aus.

La segona actuació serà a la façana, que en el seu tram inferior ha tingut despreniments del revestiment, cosa que ha obligat a retirar totes les peces. Així, s’ha tret l’aplacat i es proposa no substituir-lo, per evitar repetir el problema i estalviant diners, de manera que es limitaran a condicionar i netejar tota aquesta zona.

Finalment, s’ha detectat que en un pati interior, sovint pateix actes de vandalisme, com brutícia generalitzada, deixalles i trencament de vidres de la biblioteca. Així, es proposa un tancament per evitar l’accés i els usos inadequats.

L’actuació durarà uns 3 mesos d’execució.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics