URGENT

Una farmàcia de Blanes fa les proves de detecció del virus de VIH

Compartiu aquesta història

Des de fa uns dies, un total de 20 farmàcies de la província de Girona, poden realitzar determinacions de VIH a través d’un test ràpid. L’objectiu és fomentar la detecció precoç del VIH en col•lectius que presenten conductes de risc. Així es vol disminuir la incidència i incrementar la supervivència dels afectats.

La intenció a més és fer-ho molt senzill, pel que s’ha optat per implantar aquest test ràpid a diferents farmàcies de la Regió.

La més propera que fa aquesta prova és la farmàcia Narcís Pujol, situada a la Plaça Mare de Déu del Vilar, a tocar del passeig de s’Abanell. El responsable de la Farmàcia explica que aquesta prova permet estalviar temps a l’hora de fer aquest tipus de proves i sense necessitar anar al metge.

Els beneficis d’una detecció precoç de la infecció són dobles. D’una banda, permet a la persona infectada accedir a un tractament eficaç que millora la seva qualitat de vida i, de l’altra, redueix la transmissió del virus a altres persones gràcies a l’adopció de mesures preventives.

La prova, que és voluntària, s’adreça a les persones majors de 16 anys que presentin una conducta de risc d’infecció pel VIH. El test té un cost de 10 Euros i consisteix en una punció a la punta d’un dit per recollir una petita mostra de sang. El resultat de la prova se sap passats uns 20 minuts i es fa amb total confidencialitat, com apunta el mateix Narcís Pujol.

De tota manera el test no és per si mateixa una prova diagnòstica i en cas de positiu, caldrà anar a un centre especialitzat, on un laboratori homologat s’encarregarà de fer les determinacions analítiques adients. És per això, que s’ha planificat un dispositiu específic per facilitar que el mateix farmacèutic pugui tramitar la derivació al centre especialitzat que haurà de confirmar el positiu detectat.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics