La grip va a la baixa a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El nombre de casos de persones amb grip ha disminuït en els últims dies al nostre municipi després de setmanes en les que s’ha mostrat més virulenta.

Enguany aquest virus s’ha fet notar més del que és habitual i ha tingut una incidència major i amb molèsties molt més resistents. Tot i que no ha estat un increment molt elevat, si que s’ha notat més presència de malalts al dispensari mèdic de PLF.  Ho explica Marta Azuara infermera del CAP de Salut de PLF

Aquesta major incidència es deu, en part, a la manca d’efectivitat de la vacuna. I és que aquesta profilaxi es dissenya en previsió a les soques que s’han donat a d’altres punts del planeta on ja han passat l’hivern. A partir d’això es fabriquen les vacunes. Enguany, però s’han mostrat poc efectives amb el virus que ha arribat a casa nostra en les últimes setmanes.

Fa 10 dies la grip va assolir el seu màxim aquest any, amb 429 casos per cada 100.000 habitants. El punt més problemàtic del virus ha arribat aquest any amb tres setmanes de retard respecte a la temporada anterior, ja que habitualment arriba al gener, però la bonança climàtica d’aquest hivern ha endarrerit la seva incidència. El virus a Catalunya ha provocat uns 200 casos greus que han requerit hospitalització i més d’una 12a de morts relacionades amb complicacions derivades del virus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics