4 anys de presó per instigar un assalt a casa del seu exsoci al qui reclamava diners

El jutjat penal número 1 de Mataró ha condemnat a la veïna de PLF Dolores Díaz i els cinc homes que va captar per formar una banda per assaltar, fa 2 anys, la casa d’Argentona del seu exsoci i excompany Ramon Aguilar.

Els assaltants van lligar i emmordassar la víctima i a la seva dona i van arribar  a clavar-li una ganivetada al maluc. A més, els assaltants, van matar el gos de raça dàlmata de la casa, per evitar que els fes nosa.

Dolores Díaz, considerada la instigadora de l’assalt, ha estat condemnada a quatre anys de presó per robatori amb violència i intimidació amb arma en casa habitada i se li ha imposat la prohibició d’acostar-se a menys de 500 metres de les víctimes.

Els tres assaltants de la casa han estat condemnats a tres anys i sis mesos de presó, mentre que els altres 2 homes condemants ho han estat per cooperadors necessaris ja que el jutge considera provat que van fer de vincle entre el cervell de l’operació i els autors materials.

Segons considerava provat la sentència, la palafollenca, que treballa de cuinera en una escola religiosa, tenia un reconeixement de deute de 235.000 euros per part de la víctima. Aquest seria el principal motiu de l’assalt, tot i que també es podria moure per revenja. Així va orquestrar  una banda de sicaris amb la que assaltar la casa del seu exsoci a Argentona. Van amenaçar a les víctimes amb un ganivet i unes tenalles amb la que feien la intenció de tallar els dits de la dona si no accedien a donar-los els diners. Finalment es van endur 12.000 €, càmeres de fotografia, joies i objectes valuosos i els van posar dins d’un sac. Els assaltants van emmordassar i lligar de peus i mans les víctimes i les van colpejar reiteradament.

Els assaltants no van tenir molta perícia. Van haver de tornar a la casa perquè s’havien descuidat el botí i la policia local va detenir en un control a un dels assaltants mentre fugia. Justament aquest detingut tenia les claus del cotxe amb el que havien de fugir els altres assaltants que es van haver d’espavilar per tornar cap a casa seva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics