La Policia de Blanes es forma sobre el món islàmic

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una 30a d’agents han participat en un curs intensiu de 5 hores en les que se’ls ha informat sobre els conceptes bàsics de l’islam. El cos de seguretat afirma, però, que fins ara no hi ha hagut cap problema relacionat amb l’islam a la ciutat de Blanes. De fet consideren que hi ha una molt bona relació amb la comunitat islàmica, i que l’objectiu del curs no és altre que informar-se millor sobre tot el què envolta aquesta religió. Això ajuda a tractar qualsevol possible eventualitat de manera més efectiva.

Al llarg de la sessió, els policies han tingut l’ocasió de poder plantejar a la ponent, especialitzada en Filologia Àrab i el Món Islàmic, totes aquelles qüestions i dubtes que poguessin tenir sobre l’islam. D’altra banda, al terme de l’exposició dels conceptes que formaven part del curs, s’ha obert un torn de preguntes per acabar de centrar les diferents matèries.
El curs ha inclòs tres grans temaris: les fonts de dret a l’islam, el concepte de gihad, i la condició de la dona a l’islam. En el primer apartat s’ha tractat la teologia, el dogma i la vida religiosa quotidiana, mentre que en el segon àmbit s’ha parlat sobre les categories i característiques de la gihad en la jurisprudència islàmica, recolzant-se la teoria amb imatges de fotografies i vídeos per fer més entenedora la matèria.
La ponent del curs que s’ha fet avui ha remarcat que el risc zero no existeix ni ara ni abans, però també entén que s’està transmeten a la població una sèrie de conceptes erronis que encara condueixen més a la confusió.
En aquest sentit, destacava que no és el mateix islàmic que islamista, com tampoc és el mateix el gihad –esforç, deure religiós- que la gihad, la guerra entesa en un sentit bíblic.

També durant aquestes darreres setmanes, diversos agents i oficials de la Policia Local de Blanes han participat en sessions informatives entorn el món islàmic, com l’organitzada  a mitjans de març, organitzada per la Subdelegació de l’Estat a Girona amb experts del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) sobre moviments islamistes vinguts des de Madrid.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics