URGENT

Lloret demana una moratòria i fer una consulta popular sobre la prolongació de l’autopista

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes Blanes va desestimar el que ahir va aprovar el ple de Lloret de Mar. En concret el consistori lloretenc va aprovar anit demanar una moratòria i una consulta popular sobre el projecte de perllongament del traçat actual de la C-32 fins aquest municipi.

Era la reclamació de la moció que va presentar ICV al plenari davant les veus crítiques que s’han aixecat des del territori un cop es va conèixer el projecte de prolongació de l’autopista entre Blanes i Lloret. Unes crítiques que s’han visualitzat en diferents mobilitzacions de protesta.

Van votar a favor de la moció tots els regidors del consistori menys els de CiU, que s’hi van oposar, i Marc Fuertes, del Millor, que es va abstenir.

L’alcalde Romà Codina va defensar el projecte presentat per la Generalitat però va deixar la porta oberta a que el nou candidat de CiU a l’alcaldia pugui defensar una consulta popular.

Fa només uns dies el govern català va defensar el projecte en una reunió oberta a Lloret. Aquest vespre farà el mateix a Blanes.

El secretari de mobilitat Ricard Font serà a les 7 de la tarda a la sala d’actes de l’ajuntament per informar del projecte i respondre les consultes ciutadanes entorn a la prolongació de l’autopista. Unes obres amb un cost de 71 milions d’€, que aportarà Abertis, sense que això (segons la Generalitat) comporti un allargament de l’actual concessió.

El govern espera que la concessionària recuperi la inversió amb un augment de vehicles o bé hauran de pagar la diferència un cop expiri la concessió, el 2021.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics