URGENT

PLF aprova la seva ordenança de Civisme i Convivència

Compartiu aquesta història

Amb el vot a favor de totes les formacions amb representació municipal es va aprovar ahir aquesta normativa local que regula diferents aspectes entorn a la convivència veïnal.

La nova ordenança recull diferents normes referents al soroll al carrer, les activitats a l’aire lliure, i comportaments que afecten ala convivència al municipi.

El govern va destacar que la nova ordenança s’ha treballat conjuntament amb tots els grups i que serà una eina per protegir la qualitat de vida dels palafollencs. Tot i que incorpora un quadre sancionador, la voluntat de la normativa és més pedagògica que sancionadora. Es preveu a més poder substituir algunes sancions per treballs socials. La regidora de governació, Antònia Petit, explicava que aquesta aprovació anirà acompanyada d’una campanya informativa, perquè hi ha gent que desconeix algunes pràctiques considerades incíviques.

El PP va felicitar-se per l’aprovació de la normativa, però el seu portaveu, Óscar Bermán, va recordar que un temps enrere, va presentar un projecte que no va ser considerat.

ERC, va demanar aplicar el quadre sancionador a curt o mitjà termini, per tal de fer complir les normes a les persones incíviques. Ara com ara, segons Francesc Alemany, la norma s’ha d’aplicar sense miraments.

CiU va explicitar el suport  la normativa. Joan Gallart creu que arriba tard i que ja hi haurà temps per millorar-la o esmenar-la.

ICV-EUiA, també hi va donar suport. Juan Andrés Osorio va valorar positivament  les normes no coarcitives i educatives, però també va recordar que cal reprendre el sentit comú per garantir la convivència. Va  reivindicar la figura dels agents cívics.

El ple d’ahir també va nomenar per assentiment a l’exregidor d’Ax, Henri Mercie com a ciutadà d’honor de PLF. Mercié va ser impulsor de l‘agermanament entre PLF i Ax.

La d’ahir va ser l’última sessió plenària de l’actual mandat, i va servir per acomiadar als regidors sortints, que no repetiran la propera legislatura. És el cas de les socialistes  Antònia Petit i Esther Torrent, la popular Francina Colonqués, i els convergents Joan Gallart i Maria Massaguer, que van rebre una reproducció de la biblioteca com obsequi.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics