“Preservem el Maresme” demana la supressió del peatge de la C32

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons explica la plataforma, la “Declaració del Maresme 2015” sorgeix com a resultat de la compilació de reclamacions històriques i de moltes reunions amb representants polítics i socials del Maresme en temes de mobilitat comarcal.

Les principals reivindicacions que s’hi fan són la conversió de l’autopista C-32 de Montgat a Palafolls en la via de comunicació comarcal dels municipis del Maresme, i que sigui lliure de peatge a partir de l’any vinent. A més a més es demanar la millorar dels accessos d’aquesta via, per convertir-la en una alternativa real a la N-II.

Respecte aquesta carretera, també es reclama engegar-hi un procés de recuperació al seu pas per la comarca per fer-la un passeig cívic, tant per la gent com els cotxes ja que és, segons afirmen, és la principal via de comunicació entre els municipis del Maresme”, a banda de millorar la xarxa actual de carreteres, enlloc de fer-ne de noves.Presentacio

Després d’un llarg període de consens, la declaració ha vist la llum amb l’objectiu de recollir totes les sensibilitats i fer un front comú per “esmenar i fer justícia al que la plataforma considera uns greuges que, segons subratllen, pateix la nostra comarca des de fa anys.

Finalment, també es demana que s’elabori un pla de mobilitat consensuat amb la comarca per aconseguir un model basat en la sostenibilitat, l’ordenació del territori i el transport públic. Respecte aquest tema, proposen millorar la xarxa de ferrocarril, especialment la connexió amb el Vallès, i ampliar el servei d’autobusos  urbans.

A dia d’avui la plataforma “Preservem el Maresme”està recolzada per unes 96 entitats i associacions, i segueixen recollint adhesions a títol particular o com a entitat a la seva pàgina web.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics