Comencen els treballs contra el borró dels pollancres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les Associacions de Defensa Forestal de la Federació del Maresme i Sud-Est del Vallès estan treballant activament aquests dies en el control del borró del pollancre, el fruit d’aquest arbre, similar a un cotó-fluix molt lleuger, que aquests dies vola arreu del municipi i s’acumula sota  en carrers, arbredes i al seu entorn immediat, i que es pot encendre’s molt ràpidament si no es remulla ja que és altament inflamable.

L’actual situació d’alt risc d’incendi forestal per les altes temperatures, la falta de pluja i la freqüentació dels boscos, i el borró del pollancre, incrementa més aquest el risc que es produeixin incendis d’aquesta mena.

De fet l’any 2009, aquest fruit va provocar un incendi prop del camp de futbol del nostre municipi que va cremar uns 15 mil metres quadrats de matolls.

Per ara, el voluntariat de les Associacions de Defensa Forestal ja ha intervingut a les pollancredes de Palafolls, Tordera, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Argentona, al Maresme, i també en diversos municipis del Vallès.

L’activitat preventiva es coordina amb els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics