URGENT

Les dones de Blanes aprenen noves tècniques d’autoprotecció

Compartiu aquesta història

Hi ha previstes quatre sessions, dues per cadascun dels dos grups d’alumnes que s’han format, i es faran al llarg d’aquesta setmana. El curs, que està organitzat per la Policia Local del municipi blanenc, és una activitat gratuïta que ha superat de llarg totes les expectatives previstes, ja que se’n fan dues edicions anuals, sent aquesta la quarta edició que se’n fa.

El curs es presenta sota el lema No més violència contra les dones, i es planteja amb l’objectiu que les dones puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal. Quan acabi el curs es lliurarà a les alumnes un diploma acreditatiu, així com un dossier actualitzat amb els coneixements impartits per treure un major i millor profit.

Entre les noves tècniques que s’hauran impartit destaca la de poder defensar-se d’un atac amb arma blanca, així com la participació en un simulacre sobre la millor manera d’accedir a locals foscos, tancats o solitaris, com per exemple un pàrquing.
En aquesta nova edició, que ha donat el tret de sortida aquest dimecres, hi ha quatre agents especialitzats que imparteixen les sessions orientades a garantir la seguretat ciutadana. Inclou un total de sis hores, sumant les dues sessions. Els professors estan encapçalats per un  expert en defensa personal, que és qui s’encarrega de donar les explicacions a les alumnes, la part més teòrica del curs, així com de supervisar la correcta execució dels exercicis.
Per la seva banda hi ha un caporal i dos agents de policia, que ajuden a posar en pràctica les explicacions de l’especialista en kàrate.

 

Foto de portada: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics