25 comerços de PLF ja tenen el botó vermell que els connecta amb la policia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta d’un dispositiu per a telèfons mòbils i tauletes per poder demanar ajuda immediata als agents en cas de qualsevol urgència, com ara un atracament o una emergència mèdica.

Ja fa unes setmanes  que alguns comerços de PLF tenen activat aquest servei gratuït d’alertes. És l’anomenat Drag Alert o Botó Vermell, un dispositiu per a telèfons mòbils i tauletes que funciona amb sistema Android i permet avisar la Policia en cas d’urgència. Es tracta d’un botó virtual que, en polsar-lo, genera un senyal d’emergència a la central indicant la ubicació de l’establiment.

Això permet que, immediatament, els agents s’adrecen a l’establiment que ha pitjat l’alarma per comprovar el motiu. Aquest botó vermell permet reduir el temps de reaccióHo explica Antoni Carrera, cap de la policia de PLF.

El Botó Vermell és una de les eines de suport a l’activitat de la Policia Local que es posa en marxa després de patir alguns robatoris al nostre municipi aquest principi d’any. Carrera, però, explica que  aquest dispositiu ja estava previst i en proves des del Nadal.

El Botó Vermell no pretén substituir cap sistema d’alarma sinó que és únicament un mitjà d’avís a la Policia Local. El pot sol·licitar qualsevol comerç que disposi d’una seu fixa, excepte els establiments que, per llei, estan obligats a estar connectats a una central d’alarmes, com és el cas de les entitats bancàries, les joieries o altres botigues similars.

Per poder sol·licitar el dispositiu, cal omplir un formulari amb les dades de contacte de l’establiment (persona de referència, línies de telèfon… ) directament a la central de policia.

Ja fa unes setmanes que està en marxa en fase de prova, i ara s’estén a tots els establiments locals. Segons la Policia ja són 25 els establiments que disposen d’aquesta aplicació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics