URGENT

Una 15a d’organitzacions s’ajunten  “contra el feixisme ” i la presència dels legionaris a PLF

Compartiu aquesta història

Esquerra Republicana, ICV-EUiA , les JERC, la CUP, els Joves per la Terra, l’ANC, Arran i així fins a una 15a de partits i entitats polítiques de PLF i poblacions veïnes s’organitzen per denunciar la presència de símbols feixistes al nostre municipi. És la resposta a la desfilada prevista dels exlegionaris aquesta setmana santa a PLF.

Ho faran amb diferents activitats adreçades a protestar, però també a conscienciar i a explicar qui són els legionaris i que representen.

El cartell de la xerrada amb les entitats organitzadores
El cartell de la xerrada amb les entitats organitzadores

La primera d’aquestes activitats serà aquest dissabte amb una xerrada amb el fotoperiodista Jordi Borràs, que presentarà el seus llibres “Desmuntant Societat Civil Catalana” i “Non Plus Ultra”, en el que radiografia el nacionalisme espanyol a Catalunya i demostra “els vasos comunicants” entre l’espanyolisme i la ultradreta.

Ho explica Oriol Grèbol, de Joves per La Terra de l’Alt Maresme.

El mateix Jordi Borràs, a través del seu twitter, ha explicat que dissabte serà a PLF per parlar d’aquests llibres, però també dels legionaris i del regidor del PP a PLF, Òscar Bermán, conegut arreu per les seves declaracions polèmiques sobre Ada Colau.

Bermán és també el Confrare Major de la Confraria de PLF, que ha convidat a desfilar els Legionaris al nostre poble aquesta setmana santa.

Els actes continuaran el Divendres Sant, dia que han de desfilar els legionaris a St Lluís. A les 4 de la tarda es farà una xerrada amb dos ponents per parlar d’història. A la mateixa hora que es preveu la presència dels legionaris, aquestes 15 entitats faran una cassolada de protesta davant l’Ajuntament de PLF i llegiran un manifest contra la presència de símbols feixistes al poble.

Tots els actes compten amb el suport d’aquesta 15a de partits polítics i entitats juvenils per conscienciar, denunciar i condemnar el feixisme al nostre poble.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics