Recullen 20 quilos de residus de les platges de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), amb suport de l’ajuntament i l’associació mediambiental S’Agulla, ha recollit 20 quilos de residus a la platja de S’Abanell i a la punta de la Tordera.

Tot i que la jornada no acompanyava, l’acció de neteja del litoral va mobilitzar dissabte 28 voluntaris, 9 dels quals menors.
La major part del material recopilat a la sorra són plàstics i s’han trobat més burilles que vidres, segons dades dels investigadors. S’estima que el 70% de les escombraries marines són d’origen terrestre. La jornada de recollida de residus de Blanes s’emmarca en la campanya de conscienciació ‘Let’s Clean Up Europe!’, que ha comptat el darrer cap de setmana amb 180 iniciatives diferents arreu de Catalunya, entre elles aqueta de Blanes.

Els investigadors del CEAB han apuntat que la ciutat de la Selva no és dels municipis catalans on es localitzen habitualment més residus en les seves platges. En canvi, sí que es compleix la regla generalitzada que els tipus de residus que més hi abunden són els plàstics. De fet, calculen que el 75% de les tones de residus que acaben al mar són plàstics, que poden romandre a l’aigua entre 150 i 1.000 anys posant en perill la vida marina i entrant a la cadena alimentària.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics