L’Estat vol treure sorra de la Tordera a Palafolls per recuperar la platja de s’Abanell

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons la proposta inicial que l’Estat té damunt la taula i que ha de servir per redactar l’informe ambiental abans d’aprovar el projecte, la sorra es portaria des del fons marí d’Arenys de Mar i de la llera del riu Tordera.

La plataforma ecologista Preservem el Litoral no ha dubtat a fer arribar al Ministeri de Medi Ambient les esmenes per evitar que aquesta actuació pugui tirar endavant, ja que volen que s’escolti el territori.

L’actuació a la platja de Blanes forma part de les mesures d’urgència anunciades pel govern l’estiu passat, en un pla que s’allargarà els pròxims quinze anys.

La plataforma no veuen clara l’extracció amb un forat a la llera de la Tordera, dins el terme de Palafolls, per endur-se amb camions la sorra que seria dipositada a la sorra de s’Abanell, i demanen que s’especifiqui com es restituirà aquesta sorra. Segons els ecologistes, aquest forat faria que els sediments del riu no arribessin a la desembocadura impedint la regeneració natural de les platges.

L’Ajuntament de Palafolls ja ha anunciat que estudiarà la proposta de l’Estat per avaluar el possible impacte al nostre poble.

Els ecologistes denuncien també que es torni a proposar l’extracció de sorra del fons marí d’Arenys de Mar, tenint en compte els perjudicis que asseguren que patirien el medi marí i el sector pesquer. Recorden que ja l’any passat es va fer una extracció a Arenys per  portar sorra a les platges de Malgrat de Mar i que ara es proposa fer-ho més endins, ja que a prop del port no s’hauria reomplert.

Els ecologistes adjunten els estudis científics que demostren la desaparició de la petxina lluenta de la costa del Maresme a causa de les repetides regeneracions de sorra.

Tampoc aproven la construcció dels dos dics de 130 metres de llarg per contenir la sorra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics