Un eixam d’abelles obliga a acordonar una part del carrer major

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Va ser diumenge quan en qüestió de minuts un grup nombrós d’abelles va colonitzar un arbre del carrer major de PLF, on van decidir fer el seu rusc.IMG-20160517-WA0007

La gran quantitat d’aquests animals va obligar a la policia local  a acordonar el perímetre de l’arbre per evitar que els vianants entressin en contacte amb l’eixam.

Amb l’arribada del bon temps les abelles reines es reprodueixen i deixen el rusc, seguides per un bon nombre d’abelles obreres. En el seu desplaçament les abelles acostumen a fer aturades. Cada any passen pel nostre municipi diferents colònies d’abelles i episodis com el de diumenge al migdia, són habituals cada any al nostre municipi.

Ho explica l’Emili Crosas, aficionat a l’apicultura de PLF.

En qüestió de minuts poden organitzar-se formant un rusc en diferents espais, com arbres, finestres  o d’altres.  Aquest any, ja s’han detectat uns 4 ruscs al nostre municipi, alguns d’ells en espais públics com el de diumenge, que han requerit  de professionals per poder endur-se-les, ja que les abelles estan protegides i en cap cas es poden fumigar.

En algunes d’aquestes ocasions ha estat el mateix Emili el qui s’ha endut aquestes abelles. Explica que hi posa una caixa amb cel·les de mel ja fetes, i espera a la nit, quan entren tots els individus per poder retirar la caixa i portar-la a Tordera, on l’Emili hi té una petita  colònia d’abelles. Ell mateix explica que aquest any, però, hi ha hagut menys avisos de la presència d’abelles al nostre municipi.

L’Emili explica que aquest tipus d’abella no acostuma a picar a no ser que siguin molestades. Tot i això l’aparatositat dels eixams obliga a retirar aquest  animals de la via pública. Si es detecta un rusc en espais públics o en cases particulars es recomana trucar a la Policia Local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics