Rebuig tècnic a l’extracció de sorra de la Tordera per regenerar platges

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori es posiciona davant la intenció de l’Estat de recuperar la platja de s’Abanell de Blanes amb la sorra extreta, d’una banda, del fons marí davant d’Arenys i, d’altra banda, de la llera del riu Tordera al seu pas pel nostre municipi.

Una solució a la que ja han posat el crit al cel grups ecologistes. Ara també l’Ajuntament de Palafolls que creu que no només no és una solució sinó que posa en perill la regeneració natural de les platges del nord del Maresme.

La preocupació passa pels possibles efectes a l’aqüífer que serveix d’aigua potable a tota la zona i que endur-se la sorra al nord, provocarà que aquesta no s’acabi dipositant naturalment a les platges més properes. Oriol Bassa, tècnic de medi ambient, qualifica la pretensió de l’Estat de bestiesa i assegura que la sorra dipositada a s’Abanell se l’emportarà el primer temporal d’hivern.

No és l’única veu contrària a aquesta possible mesura. El Centre d’Estudis Avançats de Blanes també s’ha mostrat desfavorable a aquest document previ de projecte.

El centre va enviar un informe de més de 30 pàgines marcant els errors d’aquesta proposta. D’entrada, segons el CEAB, la platja de s’Abanell ja està estabilitzada i no requeriria els dics previstos. Sobre la necessitat de sorra, Rafa Sardà, investigador del centre recorda que Arenys ja està molt castigat per les extraccions passades i que a la Tordera no es pot treure sorra per llei. Sardà destaca que la majoria d’agents estan en contra del possible projecte.

El CEAB reclama una taula de diàleg amb el territori per buscar solucions definitives a la zona del Delta de la Tordera i no només actuacions reactives per solucionar aspectes puntuals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics