PLF demanarà més de mig milió per renovar l’enllumenat públic

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

¡Millorar en eficiència i  sostenibilitat. Aquest és l’objectiu que busca el consistori amb el projecte per renovar l’enllumenat públic dels carrers de PLF.  Per aconseguir desenvolupar aquest projecte, que costaria més de mig milió d’€, l’Ajuntament recorrerà a una línia d’ajudes facilitada pel govern central. Es tracta de la concertació d’un crèdit a interés 0  per poder desenvolupar el projecte de substitució de l’actual sistema lúminic per un altre de més eficient i sostenible.

A  més, el crèdit no suposaria un esforç econòmic pel pressupost municipal, ja que es retornaria anualment amb l’estalvi aconseguit amb les mesures incorporades. D’aquesta manera durant els propers anys el consistori falcaria la despesa en enllumenat públic, destinant l’estalvi real aconseguit amb les millores a retornar el crèdit. Ho explicava ahir en el ple municipal, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí.

La mesura es va anunciar ahir, ja que avui és l’últim dia per presentar la candidatura.

Esquerra va  demanar que el nou projecte serveixi també per sol.lucionar el problema de la contaminació lumínica i les reiterades apagades que pareixen algunes zones del poble. Francesc Alemany demanava també poder incorporar un sistema que permeti regular la intensitat de la llum depenent de les zones i les hores.

El PP recordava ahir que ja havia demanat a l’Ajuntament que s’acollís a aquesta línia de crèdit i  demanava que l’actuació es fes en tots els àmbits del municipi no només al centre.

El govern explica que el projecte encara no està fet, a l’espera de saber si pot comptar o no amb aquesta ajuda, però que la intenció és actuar a totes les zones del municipi on es detecti deficiències.

C’s recordava que la majoria de forces polítiques volien incorporar mesures d’eficiència en l’enllumenat públic, pel que Martí Victòria es va mostrar partidari de sol.licitar aquesta ajuda.

Per últim, Juan Andrés Osorio, espera que dins el projecte també s’intenti incorporar algunes millores que permetin detectar les incidències de forma més ràpida, per resoldre-les amb celeritat.

Segons el consistori, PLF podia demanar fins prop d’un milió d’€, però segons l’estudi  dels serveis tècnics s’ha reduït la demanda als 556 mil€.

Ara caldrà saber si l’Estat admet la proposta del consistori palafollenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics