URGENT

Guerra de mocions a Malgrat sobre la situació de la Corporació de Salut

Compartiu aquesta història

Aquest vespre hi ha ple municipal a l’Ajuntament de Malgrat.

Dels 11 punts de l’ordre del dia, 5 són mocions presentades per diferents grups municipals. CIU amb tres mocions, és el grup que presenta més peticions, entre elles una per impulsar un nou teatre a l’espai de l’Antic Liceu de Malgrat, una altra per demanar l’Adhesió de la població al projecte Via Verda de la Ruta de la Tordera i una última  relacionada amb l’actual situació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. De fet aquest tema serà un dels més polèmics de la sessió, ja que paral·lelament a la moció dels nacionalistes, el PSC i la CUP en presenten una en caràcter d’urgència, també entorn a la Corporació que gestiona els CAP de salut de la zona i els hospitals de Calella i Blanes, ja que no han arribat a un acord amb el text de CiU.

Segons expliquen fonts properes a la negociació, cada una de les mocions recull un punt de vista diferent de l’actual situació de l’ens. Una s’acostaria més a la visió de la Direcció   de la Corporació i l’altre a la que tenen els treballadors sanitaris.

Entre la resta de punts  de l’ordre del dia hi ha la modificació pressupostària per poder instal·lar una 15a de càmeres de vigilància als accessos del municipi amb connexió amb la Policia Local. En principi, la inversió prevista per aquesta actuació ronda els 200 mil euros. Uns diners provinents del superàvit del consistori.

La CUP, però, ha presentat al.legacions al projecte, ja que assegura que el superàvit no es pot destinar a seguretat i recorda que la intenció principal del govern amb la col·locació d’aquest tipus de tecnologia era controlar i identificar vehicles o persones sospitoses en cas que s’hagi produït algun delicte o bé calgui estar atents  per qualsevol alerta.

Dins aquests canvis pressupostaris també hi ha la reformulació de la rotonda d’entrada al municipi.

A la sessió d’aquest vespre tots els grups municipals, excepte el PP,  s’han unit per presentar una moció per rebutjar els atacs del govern espanyol contra la llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i al pobresa energètica.

El ple, que començarà a les 7, finalitzarà amb una ronda de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics