Controlat l’incendi de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els bombers de la Generalitat han donat per controlat el focs de Blanes a les 10.15 d’aquest matí. Durant la nit han treballat en les tasques d’extinció 27 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat: 17 camions d’aigua, 8 vehicles lleugers, un punt de trànsit i una ambulància, i aquest matí s’hi han incorporat sis mitjans aeris entre avions de vigilància i atac, helicòpters bombarders i helicòpters.

Segons les darreres dades dels Agents Rurals, l’incendi ha afectat un total de 26,93 hectàrees, el 98,5% d’arbrat i la resta de matollar, pastures i conreus, tot dins del municipi de Blanes.

CoMt8_5WAAAsta9
Mapa topogràfic elaborat per Agents Rurals . (Dades provisionals)

Els 300 veïns de Sant Daniel, Les Planes i Sant Pere del Bosc, desallotjats de forma preventiva a mitja tarda, van poder tornar a casa seva ahir a la nit.

A hores d’ara encara es desconeix el motiu que hauria originat el foc, però l’alcalde de Blanes ja va descartar que es tractés d’una barbacoa. El delegat del departament d’Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, recordava a la població que cal tenir molta cura en aquestes dates, on el risc d’incendi és tant elevat.

El mal estat del bosc va dificultar les tasques d’extinció, però el fet que amb la baixada de la temperatura deixés de bufar el vent va jugar a favor dels cossos d’emergències.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís del foc, que es va originar a la zona del Turó del Vilar, a les 12.51 minuts d’aquest diumenge. Es van activar una trentena de dotacions terrestres i 9 mitjans aeris, entre ells dos avions amfibi vinguts des de Saragossa.

 

 

Vista aèria de la zona afectada. Foto: Bombers de la Generalitat
Vista aèria de la zona afectada. Foto: Bombers de la Generalitat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics