Malgrat de Mar constitueix una taula de treball per fer front al problema de les pintades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’ajuntament de Malgrat ha engegat una taula de treball on participen professionals de diferents àmbits per solucionar la problemàtica de les pintades i els grafits que embruten el poble.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és combatre el problema, però alhora proposar alternatives per als joves interessats en l’art urbà, com per exemple oferir-los  formació i posar a la seva disposició espais on puguin dur a terme pintades artístiques de forma legal.

El primer pas que s’ha dut a terme des de la regidoria d’obra pública i serveis ha estat la diagnosi de la situació. Un cop constatat que cal una solució, s’ha apostat per un taller d’art urbà que la Regidoria de Joventut ha organitzat aquest mes de juliol com a prova pilot. La voluntat del taller és introduir als joves amb vocació en el món de l’expressió artística i allunyar-los dels tags o signatures que simplement embruten. La taula de treball també recull les inquietuds i idees dels joves que hi participen i està previst que a la propera trobada intervingui també un jove que va començar fent pintades i ha acabat fent art urbà.

Oliver Sánchez-Camacho, regidor d’obra pública i serveis, explica en quin punt es troben ara.

A la taula hi participen professionals com pedagogs, psicòlegs, membres de seguretat ciutadana… I també professionals de Rebobinart, una plataforma que va néixer de la necessitat d’alliberar espais de creativitat per als artistes urbans de Barcelona. Marc García, membre de la plataforma, ha proposat contactar amb els joves que fan aquestes pintades perquè acudeixin a la taula de treball. No obstant, ha apuntat que cal continuar amb les sancions que la Policia Local de Malgrat duu a terme.

La iniciativa s’ha engegat arran de la moció que ERC, a l’oposició, va presentar en el ple del passat mes de novembre, la qual es va aprovar amb els vots d’ERC, PSC, JXM i CiU, i l’abstenció de la CUP.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics