Més de 1.200 persones es manifesten contra el tancament de Nylstar

La manifestació en contra dels acomiadaments que la direcció de la fàbrica Nylstar de Blanes vol dur a terme va reunir ahir dimecres més de 1.200 persones. Els assistents es van reunir per defensar la viabilitat de la fàbrica i denunciar un nou ERO amb el que la direcció de l’empresa vol fer fora 155 treballadors del total de 219 de la plantilla. Segons els treballadors es tracta d’un tancament encobert, ja que la producció de la fàbrica no podria seguir amb els treballadors restants.

La mobilització va començar a les portes de Nylstar cap a les sis de la tarda. Des d’allà van sortir unes 600 persones i al llarg del camí fins arribar a la Plaça dels Dies Feiners de Blanes s’hi van anar sumant fins superar les 1.200 persones. A més, el pas dels manifestants per la GI-682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava, va fer necessari tallar el trànsit durant uns minuts.

Un cop a la plaça, Juanjo Rodríguez, president del Comitè d’Empresa, i Antonio Rodríguez, membre del comitè, van voler llegir un manifest on van posar de relleu el treball i l’esforç que tots els treballadors de la fàbrica han dut a terme durant més de 100 anys. Segons ells, només els situen a la corda fluixa empresaris especuladors com Alfons Cicera, propietari de la fàbrica, que únicament tenen pretensions econòmiques.

El mateix dimecres al matí, la delegació encapçalada per membres del Comitè d’Empresa, el sindicat UGT, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sanz, han assistit a la sessió de control del Parlament de Catalunya.

En ella, la consellera de Treball, Dolors Bassa, ha explicat que des de la Generalitat s’està treballant per defensar els interessos del personal de l’empresa. Bassa també ha respòs que, conjuntament amb el Departament d’Economia i Empresa, s’estan buscant possibilitats d’inversió financera per salvar el màxim nombre de llocs de treball possibles.

La mobilització ha superat la que va tenir lloc al 2014 per idèntics motius. Llavors, la manifestació que també es va fer ja va comptar amb el recolzament de l’Ajuntament de Blanes, que s’ha tornat ara a repetir.
Fotografia de portada: Javier Calvete

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics