Calella es proposa acabar amb el consum d’alcohol entre menors a les barraques

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A finals del mes de setembre la ciutat de Calella celebra la festa major de la Minerva, que enguany inclourà un paquet de mesures per intentar minimitzar el consum de begudes alcohòliques entre els menors d’edat.

D’aquesta manera el consistori ha posat en marxa la campanya titulada “Per unes barraques divertides i responsables”, sense perdre de vista que l’objectiu que volen aconseguir té un recorregut de llarga distància i necessita de la implicació tant dels joves com de les seves famílies.

Un dels acords al que s’ha arribat amb els representants de les associacions que participen a les barraques és repartir ampolles d’aigua de manera gratuïta a l’entrada del recinte. Els dies previs a la festa, els agents cívics també visitaran els establiments propers per recordar la normativa que prohibeix la venda d’alcohol a menors d’edat.

També han detectat un increment del consum d’alcohol entre joves menors a Pineda de Mar. És el resultat de l’enquesta d’hàbits i salut que s’ha fet als alumnes de 4t d’ESO. Algunes de les dades més destacades són les de l’inici del consum de tabac i alcohol que se situen, respectivament, als 13,5 anys i als 13,7 anys. El consum de drogues puja fins als 14,53 anys. Les substàncies més consumides per als joves són el cànnabis, seguit dels tranquil·litzants sense recepta mèdica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics