Malgrat digitalitza els 38 anys de la revista Som-hi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La revista, que va desaparèixer just fa un any, va ser la publicació de referència informativa i social de Malgrat durant prop de 4 dècades.

Ara l’Arxiu municipal ha digitalitzat els 423 números que va editar el Som-hi des del seu naixement l’any 77 i fins l’any passat, quan els redactors de la revista van decidir deixar de publicar-la.

En total s’han digitalitzat més d’11 mil planes, cosa que ajudarà a preservar el llegat d’aquesta publicació i a més permetrà la seva consulta a través d’internet, ja que es posaran a l’abast de tothom, a través del web del servei d’arxiu municipal.

Tota aquesta informació es podrà consultar a partir del dia 30 d’octubre, dia que s’ha volgut aprofitar per organitzar una taula rodona sobre el “Passat, present i futur de la premsa local i comarcal”, conduïda per Vicenç Tomàs, un dels responsables del Som-hi i amb la presència de dos malgratencs vinculats amb el periodisme escrit. Es tracta de Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock i de Jordi Martínez, periodista i expert en Comunicació.

Serà a les 12 del migdia a la sala de l’arxiu del carrer de Mar.
Quan es bolquin els 423 números editats del Som-hi, es sumarà a la resta de publicacions locals que el servei d’Arxiu ja ha digitalitzat i que ja es poden consultar a través del web del servei.

S’hi poden trobar revistes locals com La Razón o la Falç, revistes que compleixen el seu centenari enguany, o d’altres com Germanor, la Bona Llevor, Garbí, totes elles de la dècada dels anys 20 del segle passat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics