Un blanenc denuncia que l’exparella s’ha endut la filla a Rússia

Un pare de Blanes assegura que la seva exparella té segrestada la seva filla de 8 anys a Sant Petersburg  des del setembre.

L’home denuncia que  se l’ha va endur  el dia abans del judici, on s’havia de determinar la custòdia de la nena, i que de fet fa mesos que la dona no li permet veure la seva filla.

Segons el pare, l’exparella va anar reduint el règim de visites progressivament fins que va apartar-lo totalment de la nena al mes de gener.

L’’home, d’origen argentí i resident a Blanes, critica els òrgans judicials ja que en diverses ocasions va denunciar quines eren les intencions de la mare, i va demanar en repetides vegades que no es permetés la sortida del país de la nena, però denuncia que els jutjats de Blanes no en va fer cas.

El judici per la custòdia de la nena es va celebrar el passat 19 d’octubre sense la presència de la mare, que tampoc s’havia presentat a les dues citacions anteriors. Després d’una investigació, els mossos van saber que la mare havia agafat un vol cap a Roma el dia 12, just abans del judici. Segons ha explicat el pare, la policia es va posar en contacte amb un home vinculat a la mare que va ser qui va comunicar que la dona estava a Rússia amb la nena.

Amb tot, els mossos ja han fet saber que ara ha de ser el jutjat d’Arenys de Mar qui es faci càrrec de la situació.

Tot i això el pare reconeix que té poques esperances de recuperar la seva filla. Assegura haver parlat amb altres pares en situació similar que li han explicat que Rússia és un país especialment difícil en aquestes qüestions i “sempre donen la custòdia a la mare”.

Tot i això l’home es manté ferm en preparar  el requeriment per fer-lo arribar a les autoritats russes.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics