L’Ajuntament de Malgrat fa un minut de silenci pels atemptats a Istanbul i el Caire

Acte de silenci danvat l'Ajuntament de Malgrat de Mar / Autor. Aj. de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana l’ha marcat els atacs terroristes. Un doble atemptat el dissabte a la ciutat d’Istanbul a Turquia, on ha deixat al menys 44 víctimes i 155 ferits. L’altre, ahir diumenge, a la capital d’Egipte, El Caire, on es calcula que han mort 25 persones i 30 han resultat ferides.

Com a mostra de condol, però també de rebuig, l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, regidors i també treballadors de l’Ajuntament, han fet un minut de silenci a la 1 del migdia davant la porta de l’edifici consistorial.

Malgrat, s’ha sumat així, a la crida de la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis a convocar un minut de silenci en senyal de condemna i de rebuig a aquests actes i també de solidaritat amb familiars i víctimes.

A Mataró i al Masnou també s’ha respost a la convocatòria de la Federació amb la concentració aquest migdia davant de l’Ajuntament i altres edificis municipals.

Acte de silenci danvat l'Ajuntament de Malgrat de Mar / Autor. Aj. de Malgrat de Mar
Acte de silenci danvat l’Ajuntament de Malgrat de Mar / Autor. Aj. de Malgrat de Mar

Els municipis han mostrat així el seu rebuig cap als actes que van en contra de la convivència i la cohesió i que ataquen la llibertat dels ciutadans.

En total, una 70a de morts i més de 200 ferits. En el cas d’Istanbul, el doble atemptat ha tingut lloc per l’explosió d’un cotxe bomba i la segona es tractaria d’un suïcida. Els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK) s’han atribuït l’atemptat, una escissió del PKK.

Pel que fa al Caire, es tracta d’una explosió a la porta d’una església, situada a més al costat de la catedral de Sant Marc durant una missa. Moltes de les víctimes són dones i nens. De moment, ningú ha reivindicat l’atemptat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics