L’ampliació del CAP de Malgrat es farà a finals del 2018

CAP Dr Josep Torner

El projecte de pressupostos de la Generalitat contempla unes obres d’ampliació de les actuals instal·lacions del CAP de salut de Malgrat, una actuació que permetria retirar els barracons actuals. Les obres, però, començarien en el següent exercici, segons el gerent de la Regió Sanitària, Miquel Carreras, pel que no seria fins a l’últim trimestre del 2018 quan quan s’iniciarien els treballs.

Segons la regidoria de Salut Comunitària de Malgrat, els barracons s’eliminarien i l’ampliació del Centre d’Atenció Primària es faria construint un primer pis sobre l’edifici actual que tindria forma de “L”. La regidoria assegura, a més, que s’incrementaran els serveis com ara el de rehabilitació.

Els pressupostos de la Generalitat, que encara estan pendents d’aprovació, inclouen una partida per la redacció del projecte de l’ampliació del centre malgratenc però també inclou construir un bloc quirúrgic a l’hospital de Blanes.

D’altra banda, Malgrat està a l’espera del resultat del nou pla d’urgències, on s’ha de detallar quins municipis poden optar a aquest servei durant tot l’any i només els mesos d’estiu, com passa a Malgrat i Lloret, entre d’altres. al respecte, el regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret, assegura que a la reunió amb el Gerent de la regió sanitària de Girona s’ha parlat també d’aquest document. Al respecte, Serret assegura que “s’està estudiant una reforma horària de les urgències” i ha recordat el telèfon 061 d’emergències mèdiques que funciona sempre i que s’encarrega d’orientar al ciutadà sobre quin és el centre de salut més adient o bé activa una ambulància, si és necessari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics