URGENT

PLF participa en la trobada “Gegantes per la Igualtat”

Compartiu aquesta història

17103281_1807249486193552_5113471178114142207_nL’acte s’ha fet aquest dissabte a Sant Iscle com una activitat reivindicativa en el context del dia de la dona treballadora del 8 de març. La Colla de Palafolls era una de les més de 20 colles convidades i hi va participar només amb figures femenines. Del municipi se n’hi van desplaçar 4: una geganta, la Guiomar; dues gegantones, la Mariona i la Lola; i la Puput.

Ni un gegant, que s’han quedat guardats als seus respectius municipis, en un jornada on les protagonistes han sigut elles.

L’original trobada reivindicativa de gegantes volia reclamar la igualtat de gènere i els drets de les dones amb la trobada de figures només femenines. A més, les encarregades de carregar-les i fer-les ballar pels carrers en la cercavila per la població han sigut precisament dones. Al començament de l’acte es va fe runa enlairada de globus liles.

Un dia d’elles i per elles. La trobada s’ha tancat amb un sopar de germanor amb un parlament de la xef Carme Ruscalleda.

En total hi ha participat 27 gegantes i capgrosses i més de 20 colles de Catalunya i d’Aragó, entre elles la de Palafolls i també Tordera.

Per la Colla Gegantera de Palafolls ha sigut també la primera sortida de l’any.  La propera serà el 29 d’abril a Hostalric.

Foto de portada: Guillem i Guiomar, gegants de Palafolls (Colla Gegantera)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics