ERC vol recuperar el desdoblament de l’autovia A-2 entre Maçanet i Tordera

Tram de les obres entre de la N-II Tordera- Maçanet. LV
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Tram de les obres entre de la N-II Tordera- Maçanet. LV
Tram de les obres entre de la N-II Tordera- Maçanet. LV

El partit presentarà a tots els municipis de la comarca de la Selva per on passa l’autovia una moció per recuperar el desdoblament de la carretera fins a Tordera. La proposta no pretén, però, aturar les obres que s’estan executant.

Els republicans volen que el Ministeri de Foment recuperi les obres d’un projecte que es va iniciar i després paralitzar. Esquerra qualifica d’ “injustícia i greuge que l’Estat no desdobli la N-II en el tram entre Maçanet i Tordera, quan ja estava inclòs en el projecte inicial”. Consideren que si la millora de la carretera contempla nous serveis, diuen no entendre perquè no s’aprofita per fer un doble carril.

L’Estat, però, ha aprovat el projecte de millora de la N-II entre els dos municipis, segons ha publicat el BOE. El disseny, de 8 km no contempla el desdoblament del tram, però inclou tres rotondes com a millores significatives.

L’octubre de l’any passat es va treure a informació pública el projecte de millora de la carretera i ara s’ha aprovat de manera definitiva després d’introduir-hi algunes de les al·legacions presentades pels afectats.

Entre d’altres, es garanteix l’accés a tots els habitatges per on transcorre la via i s’haurà d’indemnitzar els afectats per expropiacions.

De les tres rotondes, una donarà accés a la urbanització Tordera Parc, la segona facilitarà l’entrada al veïnat de Sant Pere i la tercera serà a l’entrada del veïnat Terra Brava.

El Ministeri de Foment cedia en data del març del 2010 la titularitat de la N-II entre Montgat i Tordera a la Generalitat, però els republicans consideren que la cessió de la carretera no es pot utilitzar per justificar “la no execució del desdoblament”. La cessió es va fer per millorar el pas de la N-II en les zones urbanes al seu pas pel Maresme, pel que reclamen que es recuperi el projecte del desdoblament “d’una de les principals carreteres del nostre país”, asseguren.

Pels republicans es tracta d’una important qüestió de mobilitat entre la zona de Blanes i l’Alt Maresme. Al tram hi circulen, diàriament, més de 20.000 vehicles.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics