La compravenda d’habitatges creix a PLF

Terrenys on es farà la promoció de 6 habitatges
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades de les transaccions immobiliàries durant el 2016 del Ministeri d’Habitatge constaten que durant l’any passat quan es va registrar un important increment d’aquestes operacions a Palafolls. Durant el 2016 se’n van fer 97, un 65% més respecte l’any anterior, quan se n’havien registrat 59.

Del gairebé centenar d’operacions, la majoria són de segona mà: 80. Mentre que els habitatges nous en són 17, una xifra, però, que s’ha multiplicat per 4 respecte el 2015. Una quantitat, però, que encara queda lluny de les 118 de fa 10 anys.

Respecte el 4t Trimestre del 2016 també s’apunta a un increment de les transaccions immobiliàries a Palafolls en els últimes tres mesos de l’any passat, respecte el mateix període del 2015. Se n’han fet 23, el que suposa un 21% més que el 4r Trimestre del 2015, de les quals 1 és un habitatge nou i 22 de segona mà.

Els registres immobiliaris del 2016 han superat les 87 transaccions que es van fer el 2008, quan esclatava la crisi, però encara queden lluny les 220 de fa 10 anys.

Les dades són un signe més de la tendència d’un repunt en el mercat immobiliari. A més, després de 9 anys sense cap promoció d’habitatges nous a Palafolls, enguany  es podrien començar a construir dos complexes de cases unifamiliars.

Respecte als municipis veïns, les transaccions immobiliàries a Tordera és on més ha crescut el número d’operacions, només precedit per Palafolls. Se n’han registrat 177, un 50% més que l’any anterior. Blanes ha experimentat també un percentatge d’augment similar al de Tordera, la compravenda d’habitatges ha augmentat també un 50% passant de 330 el 2015 a 486 en tot l’any passat.

Els segueix Pineda amb un total de 305 transaccions, un 18% més, i Calella, que amb un 14% d’increment n’ha registrat  256.

Per últim, Malgrat de Mar és on menys ha crescut aquest tipus d’operacions. Tot i això, han augmentat un  8%. Se’n van fer un total de 146, pel que es trenca la tendència a la baixa dels últims anys.  A la zona, doncs, la tendència de la compravenda d’immobles s’encamina a l’alça.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics