URGENT

L’Institut apropa l’erotisme i la poesia d’avantguarda de Salvat-Papasseit

Compartiu aquesta història

Joan Salvat- Papasseit és considerat un dels escriptors catalans més rellevants del segle XX, sobretot amb el seu recull de poemes “El poema de la rosa als llavis”, lectura obligatòria dels alumnes de batxillerat de l’Institut Font del Ferro. El llibre és considerat com un dels millors poemes eròtics de la literatura europeu. Precisament el tractament de l’amor i l’erotisme són un tret distintiu de Salvat-Papasseit.

Demà l’Institut organitza la segona conferència literària amb experts dels autors que es tracten. La primera ja es va fer el passat 19 de gener i aleshores es va centrar en l’escriptor Joan Vinyoli i el poemari “Vent d’aram”.  Les lectures i els autors escollits són precisament textos que han treballat els alumnes a les aules i amb aquesta jornada es busca apropar  els joves a la literatura que estudien a classe i aportar diferents punts de vista d’altres professionals. Ho explica la professora de català, Judit Turón.

Les conferències s’organitzen en coordinació amb la Universitat de Girona (UdG) . La de demà anirà a càrrec de la professora de la Facultat de Lletres, Anna Perera, experta en Papasseit. L’activitat es preveu que duri una hora i es farà des de les 9.50h fins les 10.45h i està oberta a tothom.

Per Turón és una forma d’acostar als alumnes les lectures que treballen a l’aula. La conferència de demà sobre Papasseit és l’última d’aquest cicle literari obert al poble. Properament es desplaçarà l’escriptora Pilar Garriga, autora de “Un estiu a Borneo”, lectura dels alumnes de primer d’ESO. En aquest cas serà a porta tancada només pels estudiants del centre.

Anteriorment l’Institut ja ha organitzat sessions literàries, és el cas de la “poesia als barracons”. Aquest cicle, però, és el primer que el centre organitza en coordinació amb l’UdG.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics