URGENT

L’economista Lucchetti alerta, a PLF, de la fi de la guardiola de les pensions el 2017

Compartiu aquesta història
Antonio Lucchetti, polític i economista. EUiA
Antonio Lucchetti, polític i economista. EUiA

Antonio Lucchetti és llicenciat en ciències econòmiques, advocat i polític català. En un acte celebrat aquest dijous al Casal d’Avis de Palafolls, convidat per Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). La trobada, segons explica el responsable de comunicació de la formació, Àngel Díaz, s’ha centrat en el futur de les pensions.

Díaz ha explicat el contingut de l’acte, que va comptar amb una cinquantena de persones com a públic, i durant el qual Lucchetti va posar sobre la taula l’estat en què es troba la guardiola de les pensions. Al respecte, l’economista ha alertat que aquest any s’acabaran els fons, que el model actual s’encamina cap a la privatització i ha denunciat que les pensions no hagin augmentat d’acord amb l’increment de l’IPC. Són declaracions del responsable de comunicació, Àngel Díaz.

Com a solució, Lucchetti va proposar que es millorés les cotitzacions dels que actualment treballen i incrementar la pressió fiscal en funció de la renta.

Durant l’acte es va demanar el compromís amb les mobilitzacions de les marees de pensionistes i la derogació de la reforma laboral.

D’entre el mig centenar d’assistents, asseguren que hi havia persones de diverses ideologies i partits, les quals van exposar els seus dubtes i preguntes a Lucchetti.

D’altra banda, dimecres que ve s’organitza la primera trobada d’assessorament amb els afectats de la clàusula sol i l’advocada de Blanes. Ja s’ha convocat a alguns dels afectats a les 6 al punt d’informació i s’aniran fent trobades en grups reduïts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics