La Corporació de Salut cedeix material per portar la reanimació Cardio Pulmonar a les aules

Lliurament del material a l'associació "RCP a les Escoles". Aj. Blanes
Lliurament del material a l'associació "RCP a les Escoles". Aj. Blanes
Lliurament del material a l’associació “RCP a l’escola”. Aj. Blanes

L’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva ha cedit material a i l’Associació de Reanimació Cardiopulmonar a l’Escola, també coneguda com a RCP. Es tracta d’una entitat formada per una trentena de professionals sanitaris –metges, infermers i tècnics sanitaris- que s’han marcat l’objectiu de portar els coneixements de la reanimació als nens i nenes de Blanes.

L’associació “RCP a l’Escola” necessitava material per les classes que fan als alumnes.

Més concretament, se’ls ha cedit 4 maniquins d’entrenament per fer la RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar), 1 DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) d’entrenament, 1 ordenador portàtil i un llapis de memòria de 64 GB. El llistat de material, valorat en 1.250 euros, s’ha comprat seguint les necessitats que els han expressat des de l’Associació RCP a l’Escola, una entitat sense ànim de lucre, per poder continuar amb la seva tasca desinteressada.

L’Associació RCP a les Escoles és una entitat sense ànim de lucre creada en el si de la base SEM de Blanes, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Es tracta d’una iniciativa innovadora a Catalunya, ja que són els mateixos professionals sanitaris els qui s’encarreguen d’ensenyar als escolars tot el què necessiten saber, partint de la pròpia experiència que tenen en situacions d’emergència reals.

Aquest aprenentatge als centres escolars de primària ha estat molt ben rebuda per la comunitat educativa, ja que el 100% de les escoles públiques i concertades han sol·licitat adherir-se al programa per segon any consecutiu. Expliquen als nens i nenes de manera amena quines són les accions senzilles i la seqüència correcta de dur-les a terme per poder salvar la vida d’una persona que pateix una aturada cardíaca.

L’objectiu és aprofitar al màxim la plasticitat cerebral dels nens amb una formació continuada i progressiva al llarg de tota la etapa escolar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics