Malgrat instal·larà comptadors d’aigua solidaris  

Un operari instal·la un comptador solidari
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Un operari instal·la un comptador solidari
Un operari instal·la un comptador solidari

Malgrat de Mar seguirà els passos de Blanes, que va ser el municipi pioner a Catalunya en posar en funcionament els “comptadors solidaris” fa 4 anys, el 2013. La seva finalitat és “regularitzar la situació de les famílies” i garantir l’accés a l’aigua.

El govern malgratenc ha anunciat que el municipi tindrà comptadors d’aigua solidaris aquest any. Regidors de Malgrat s’han reunit amb el regidor d’Acció Social de Blanes, Mario Ros. La trobada amb el consistori blanenc ha posat sobre la taula la seva experiència amb els comptadors durant els 4 anys que han estat operatius.

Segons el govern, el model de Blanes és aplicable també a Malgrat, però abans de tirar-ho endavant es crearà una taula de treball amb els agents socials implicats.  El model de Blanes només instal·la comptadors en immobles propietat d’entitats financers a través de l’empresa Aigües Blanes, que és qui els paga, i a nom de Càritas. Se signa un conveni amb l’usuari que estipula les condicions de l’acord, que és com a màxim per 5 anys. Blanes va ser el primer municipi de Catalunya en posar en funcionament comptadors solidari. Actualment en té 94, dels quals 40 s’han rescindit perquè els usuaris han trobat feina després dels 6 primers mesos.

Hi ha dos línies d’actuació: una per a famílies amb domicili i una altra per als ocupants d’un pis. En el primer cas s’estudia la situació de la família i en funció de les necessitats es paguen els rebuts proporcionalment a la necessitat: es pot pagar la totalitat, només una part o no pagar-los.

En el cas dels pisos ocupats, poden presentar el cas als Serveis Socials de l’Ajuntament. En el cas que hi hagi vulnerabilitat no es talla el subministrament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics