Més millores pel Castell de Palafolls

Vista del Castell des de l'aire.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Vista del Castell des de l'aire.
Vista del Castell des de l’aire.

Les obres es contemplen dins dels pressupostos d’aquest any i compten amb un cost de 124.000 euros en tasques de rehabilitació i condicionament en diversos punts del recinte. Fa unes setmanes, l’Ajuntament rebia la visita de tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat per veure in situ l’estat del Castell.

Encara falta l’autorització definitiva del departament, però l’Ajuntament confia en què respondran positivament. Les obres es preveuen que puguin començar entre finals d’abril i el mes de maig i es finançarà amb l’aportació de la concessionària de les autopistes.

Les últimes actuacions inclouran el tancament del recinte, baranes de seguretat i l’adequació del pati d’armes perquè s’hi puguin fer actuacions culturals, entre d’altres. Ho explica Josep Rueda, regidor d’urbanisme.

La inversió correspon a l’1% cultural i, en declaracions de l’alcalde Valentí Agustí a aquesta emissora, ha apuntat que també demanaran una subvenció a la Generalitat per continuar els treballs de reparació.

Anteriorment s’ha arranjat la plaça inferior del recinte i la col·locació d’un petit mur delimitador.

Les últimes obres que es preveu que es duguin a terme durant aquest any exhauriran els diners d’Acesa. Quan es construeix una autopista, la concessionària ha de destinar un 1% del pressupost  previst al municipi per on passa la infraestructura amb la condició que els diners s’utilitzin en accions culturals. Quan es va ampliar l’autopista fins a Tordera, la concessionària va donar 170 mil euros, i amb aquesta darrera actuació es liquidarien.

El castell de Palafolls va ser el dominador de tota la baronia de Palafolls que comprenia Blanes, Malgrat i Sta Susanna és esmentat per primera vegada al segle X. Les restes que es conserven actualment van del final del segle X fins al segle XIV.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics