El canvi de planejament pel biogàs, a debat aquest divendres  

Un moment del ple de divendres
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un moment del ple de divendres

 El ple ordinari d’aquest divendres tornarà a posar sobre la taula la modificació del planejament que ha de permetre la construcció de la planta de biogàs a les instal·lacions de Bioibèrica. Si no hi ha canvis, comptarà només amb el recolzament dels 7 regidors del govern que assistiran al ple de demà i amb 5 vots en contra, 4 d’ERC i 1 del regidor no adscrit, Óscar Bermán.

Fa 3 anys ja es va aprovar el canvi d’usos dels sectors del polígon industrial d’en Puigvert, que posteriorment, un any després, es va acabar impugnant i es va deixar sense efecte. L’aprovació havia comptat amb el vot a favor de l’aleshores regidor socialista i treballador de Bioibèrica, Josep Ribas. El PP va impugnar l’aprovació perquè considerava que hi havia interessos particulars i que no hauria hagut de participar a la votació.

Finalment, després de mesos de parlar-ne, el debat tornarà en sessió plenària. Des de llavors membres de l’equip de govern han visitat una planta de biogàs a Alemanya, i s’han organitzat dues trobades informatives amb veïns i l’oposició. L’oposició, tant el regidor no adscrit Óscar Bermán com els republicans hi votaran en contra.

Tots dos grups hi veuen interessos privats darrera el canvi de planejament i reclamen més informació.

El polèmic canvi de planejament que ha de permetre la producció d’energies netes i la gestió de residus externs és un dels 18 punts a l’ordre del dia de demà.

També es preveu que l’Ajuntament es quedi amb el Molí de la Pedrera, conegut també com a Molí Vell. Si el punt s’aprova, l’immoble, que havia sigut un antic restaurant, es convertirà en un equipament municipal. L’edifici s’havia anat degradant i era objectiu de vandalisme. Un cop expropiat, l’Ajuntament haurà d’enderrocar  la major part de l’edifici, excepte els elements que estan protegits, com ara la façana o la torre.

D’entre els altres punts s’oficialitzarà la condició de Martí Victòria com a regidor no adscrit, també s’informarà de l’estat dels comptes de l’últim trimestre del 2016 i es presentaran diverses mocions dels grups municipals. Totes corresponen al PSC: una corresponent a la mobilitat al Maresme i l’adhesió al projecte “No puc esperar!” pensat per a persones amb problemes mèdics que no poden esperar per anar al lavabo, com ara els malalts de Crohn.

Per últim, es debatrà l’adhesió de Palafolls a la taula de treball per la gestió conjunta del Delta de la Tordera, de la que ja en formen part Malgrat, Blanes i Tordera. La sessió es tancarà amb un torn de precs i preguntes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics