URGENT

El canvi de planejament pel biogàs, a debat aquest divendres  

Compartiu aquesta història

Un moment del ple de divendres

 El ple ordinari d’aquest divendres tornarà a posar sobre la taula la modificació del planejament que ha de permetre la construcció de la planta de biogàs a les instal·lacions de Bioibèrica. Si no hi ha canvis, comptarà només amb el recolzament dels 7 regidors del govern que assistiran al ple de demà i amb 5 vots en contra, 4 d’ERC i 1 del regidor no adscrit, Óscar Bermán.

Fa 3 anys ja es va aprovar el canvi d’usos dels sectors del polígon industrial d’en Puigvert, que posteriorment, un any després, es va acabar impugnant i es va deixar sense efecte. L’aprovació havia comptat amb el vot a favor de l’aleshores regidor socialista i treballador de Bioibèrica, Josep Ribas. El PP va impugnar l’aprovació perquè considerava que hi havia interessos particulars i que no hauria hagut de participar a la votació.

Finalment, després de mesos de parlar-ne, el debat tornarà en sessió plenària. Des de llavors membres de l’equip de govern han visitat una planta de biogàs a Alemanya, i s’han organitzat dues trobades informatives amb veïns i l’oposició. L’oposició, tant el regidor no adscrit Óscar Bermán com els republicans hi votaran en contra.

Tots dos grups hi veuen interessos privats darrera el canvi de planejament i reclamen més informació.

El polèmic canvi de planejament que ha de permetre la producció d’energies netes i la gestió de residus externs és un dels 18 punts a l’ordre del dia de demà.

També es preveu que l’Ajuntament es quedi amb el Molí de la Pedrera, conegut també com a Molí Vell. Si el punt s’aprova, l’immoble, que havia sigut un antic restaurant, es convertirà en un equipament municipal. L’edifici s’havia anat degradant i era objectiu de vandalisme. Un cop expropiat, l’Ajuntament haurà d’enderrocar  la major part de l’edifici, excepte els elements que estan protegits, com ara la façana o la torre.

D’entre els altres punts s’oficialitzarà la condició de Martí Victòria com a regidor no adscrit, també s’informarà de l’estat dels comptes de l’últim trimestre del 2016 i es presentaran diverses mocions dels grups municipals. Totes corresponen al PSC: una corresponent a la mobilitat al Maresme i l’adhesió al projecte “No puc esperar!” pensat per a persones amb problemes mèdics que no poden esperar per anar al lavabo, com ara els malalts de Crohn.

Per últim, es debatrà l’adhesió de Palafolls a la taula de treball per la gestió conjunta del Delta de la Tordera, de la que ja en formen part Malgrat, Blanes i Tordera. La sessió es tancarà amb un torn de precs i preguntes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics