URGENT

L’Ajuntament desmenteix el missatge que alerta de la importació de residus químics a PLF

Compartiu aquesta història

Un missatge que ha circulat avui a través de les xarxes socials i Whatsapp alerta que demà s’aprovarà una llei que permetrà a les grans empreses del polígon de Palafolls importar “residus químics” per cremar-los al municipi.

El missatge comença amb un “Morirà Palafolls?” i a partir d’aquí alerta que si s’aprova demà el canvi de planejament, les futures conseqüències seran “inimaginables”. En un comunicat de l’Ajuntament, ha condemnat la difusió d’aquests missatges que, apunta, distorsionen la realitat i són infundats.

Al respecte, el consistori palafollenc manté que el que es votarà demà és un canvi urbanístic, però en cap cas l’autorització per tractar productes químics al municipi. Al respecte, el canvi de planejament permetrà la instal·lació d’una planta de biogàs que sí preveu importar residus orgànics d’altres punts de Catalunya.

Concretament, l’empresa interessada, Bioibérica ha apuntat anteriorment a la importació de deixalles des de Granollers per tal que la planta sigui rendible. El biogàs és considerat com a energia neta i està fortament implantat a Alemanya.

A PLF la possible planta de biogàs ha aixecat molts recels de veïns i també de partits polítics que temen del possible impacte ambiental, paisatgístic, d’olors i també l’augment de camions circulant al polígon.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics